Bangkok resa

Bangkok

Bangkok heter Krung Thep på thailändska och är en riktig storstad.Det kan vara svårt att sitta hemma i Sverige och förstå hur stort Bangkok verkligen är, men med en befolkning på 12 miljoner är det nästan som om alla invånare i Sverige skulle bo i Stockholm. Som den politiska, ekonomiska, kulturella, kulinariska och andliga huvudstaden i Thailand kombinerar Bangkok både gammaldags charm med modern komfort, som ibland serveras i en till synes kaotiskt sätt, men alltid med ett leende.

Historiska sevärdheter i Bangkok

Om man reser till Bangkok för första gången så måste man nästan besöka Grand Palace som är en av Bangkoks främst turistattraktioner. Grand Palace ligger i hjärtat av Bangkokgs Rattakosin-distrikt och de blanka spirorna på Grand Palace lyser verkligen upp staden. Grand Palace i sig är ett område med en massa olika tempel, men nära ligger också andra spektakulära tempe som Emerald Buddha Temple (Wat Phra Keaw), Temple of Down (Wat Arun) och Wat Po där man hittar en enorm liggande Buddha och som även är hem till den första skolan för thailändsk massage. Dessa välkända sevärdheter är perfekt för alla som börjar sin resa i Thailand med Bangkok. I hela staden Bangkok hittar man dock ännu mer tempel – hela 400 buddhistiska tempel, som fortfarande är i bruk, finns och det är inte direkt ovanligt att se munkar som samlar ris på morgonen.

Chao Phraya River i Bangkok – en imponerande syn

Den slingrande floden Chao Phraya är knuten genom många kanaler och det har gjort att Bangkok har fått smeknamnet ”Österns Venedig”. Det är perfekt att ta en flodtaxi i Bangkok och resa på den väldiga Chao Phraya -floden och du kan även besöka den flytande marknaden eller utforska några av stadens mindre turistiga gator. Floden är en unik turistattraktion i sig själv och något du inte bör missa om du är på genomresa i Bangkok.

Om du är ute efter fler historiska och kulturella sevärdheter i Bangkok bör du besöka National Museum, Vinamek Palace och Suan Pakkad Palace. Alla har både konst och thailändska nationella skatter att se på.

Moderna Bangkok

Förutom Bangkoks historiska distrikt, finns det många andra attraktioner som gör en semester i Bangkok till både en rolig och minnesvärd. Medan den moderna ”downtown” distriktet längs Silom och Sukhumvit gång var en mardröm av tryckande hettan och outhärdliga trafik, kan du inte undvika, det finns nu ett modernt och bekvämt elektriska järnvägssystem, bla. en förhöjd sky-tåg-och tunnelbanestationen som gjorde det att resa runt i Bangkok, både enkelt, bekvämt och en upplevelse. Genom att ansluta hotellen direkt till moderna gallerior och traditionella marknader såsom Suan Lum Night Bazaar och Chatuchak weekend market, den elektriska MRT och BTS jernbanesysteme bokstavligen upphöjd Bangkoks shopping i världsklass status.

Naturligtvis är det inte bara på dagtid till Bangkok är i världsklass och ingen semester i Thailand är komplett utan att uppleva Thailands pulserande nattliv, och under denna tid kan man ibland se elefanter vandrade runt Bangkoks gator. (Men de är inte rosa). Staden har inte mer världskända nattklubbar och barer i världen, av vilka flera har varit i stora Hollywood-filmer.

Så oavsett om ditt syfte för din semester i Thailand är att fördjupa sig i Thailand unika kultur eller helt enkelt att dra fördel av Bangkoks många gallerior och andra världsklass möjligheter. När du reser till Bangkok, är du garanterad en fascinerande upplevelse för både gammaldags charm och modern komfort och lyx.

Bangkok en upplevelse för alla

Under de senaste decennierna har Bangkok förvandlats till en modern, spännande och sofistikerad stad. Bangkok erbjuder sina besökare mer än bara de moderna bekvämligheter man kan förvänta sig från andra världsstäder, här hittar man också en unik skatt av kulturella sevärdheter. Thailand, beläget i hjärtat av Sydostasien, var aldrig koloniserad och har därmed behållit mycket av sin unika kultur och kulturarv. Staden erbjuder resenärer möjligheten att uppleva en fascinerande inblick i Thailands kultur mitt i en livlig och dynamisk metropol. Bangkok lyckas verkligen kombinera det antika och kulturella med det moderna och teknologiska. Runt om i staden hittar man mer än 400 vackra buddhistiska tempel, ett hav av olika köpcentrum och mycket olika gamla anor.

Etiketter: bangkok resa bangkok var kan jag se elefant bangkokresa grand palace bangkok flooded is nederlandersinudonthanicity.nl down?


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Populära poster om Thailand

I sammarbete med..

Resor

© Res Thailand. Alla rättigheter förbehållna. Res Thailand i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.