Koh Chang resor

Koh Chang

Koh Chang, Thailands näst största ö, är känd för frodiga regnskogar, bergiga landskap, ett överdådigt havsliv och långa vita stränder. Och den lugna badorten och ön Koh chang i den Sydkinesiska sjön har också blivit alltmer tillgänglig iom flygplatsen i Trat. Förr en destination endast för backpackers, men nu börjar också turister hitta hit.

Elefantön – Koh Chang

Faktiskt, Koh Chang, ”Elefantøen”, huvudön i en grupp av cirka 50 öar som tillsammans tar upp cirka 600 kvadratkilometer i en vacker ö natur, som också kan nås på resor per dag med dagliga färjor från Ao Saparot och Laem Ngop. En semester på Koh Chang – en del av Koh Chang National Marine Park – ger dig massor av saker att uppleva, om du gör annars att du har energi, när öns avslappnade atmosfären har inriktat ner. Smeknamnet ”Elefantøen” kommer dessutom av Koh Changs form sett från luften.

Koh Chang som även kallas för ”Elefantön” är huvudön i en grupp om ca 50 öar som tillsammans tar upp ca 600 km2 i en vacker skärgård. Smeknamnet ”Elefantön” kommer från dess form sett från luften och Koh Chang och alla öar kan även nås med dagsresor på dagliga färjor som går från Ao Saparot och Laem Ngop. En resa till Koh Chang, en del av Koh Chang National Marine park, ger dig verkligen massor av saker att uppleva och öns avslappnade atmosfär gör att den är bra för barnfamiljer också.

Stranden White Sand Beach

Den största stranden på Koh Chang är White Sand Beach och här hittar man också många olika boenden. Här kan man enkelt njuta av landskapet från vattnet eller från de azurblå vågorna som ramar in kusten och alltid är skönt med sina 27 grader varma vatten. På kvällarna förvandlas landskapet till lila, blått och orange samtidigt som restauranger ställer ut bort på stranden och serverar färsk fisk och skaldjur.

Regnskogen i Koh Chang

Det mesta av ön Koh Chang är täckt med frodig regnskog i alla möjliga gröna nyanser. På en vandring kan du se ett rikt djurliv på land med djur som apor, rådjur och vildsvin. På Koh Chang kan man också ta en tur på en elefant i djungeln eller besöka elefantlägret som finns på ön.

Fler stränder

Längst med vägen på den västra kusten av Koh Chang är det lätt att hitta olika stränder. En bit söder ligger en stenstrand vid namn Kai Bae Beach där man kan beundra vackra skal och kristallklart vatten. Eller varför inte gå till stranden där man får en glimt av ön Koh Man Rai, som man dessutom nästan helt torr kan gå till vid lågvatten? Kontrollera dock strömmarna först då det kan vara en hel del av de där. Hett i söder är annars Bang Bao Beach.

Fiske, snorkling och dykning

Havet runt Koh Chang erbjuder  spännande snorkling och dykning. För sportfiskare är det bara att boka tid på en av fiskebåtarna eller välja en mer organiserad grupp för att komma ännu mer ut i havet. Om du är ute efter snorkling så är det i princip bara att ta ett ställe var som helst eller höra dig efter olika utflykter. Om du dock ska dyka så måste du dyka i grupper (även om du såklart bara kan strunta i det) då hela Koh Chang är en marinpark.

Utflykter från Koh Chang

Från Koh Chang går det en hel del dagsutflykter med båt till olika öar som Koh Kut och Koh Mak. Just de två är mindre öar som turister förr inte hittade till och på dom finns både floder, vattenfall och vackra stränder med fin sand. Vägarna på dom är få och små dock. Från fastlandet nära Laem Ngobe finns också färjor att ta till öarna.

Etiketter: aka till bang bao pier bra fakta om koh chang fiskar i thailand fiskar koh chang havsstrand thailand kambodja beaches koh chang koh chang djungel koh chang karta koh chang thailand koh chang white sand beach koh chong koh tha#i=60 kohchang landskap thailand regnskog fakta resa koh chang Resor resor-till-koh chang resthailand.com thailand landskap thailands landskap trat koh chang vandring koh chang


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Populära poster om Thailand

I sammarbete med..

Resor

© Res Thailand. Alla rättigheter förbehållna. Res Thailand i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.