Koh Lanta resa

Koh Lanta

Om du vill resa till Thailand för att komma bort från den hektiska vardagen är Koh Lanta ett självklart val. Denna lugna ö ligger bara 7 mil från de livliga turistorterna Phuket och Krabi, men känns som en helt annan världs långt från alla asfaltsvägar.

Koh Lanta som ö

Koh Lanta är en av 15 öar i provinsen Krabi där alla hör till Koh Lanta Marine National Park. När du kommer till ön blir du nästan hypnotiserad av all den väldiga skönheten och den avslappnade atmosfären. Ön är täckt av böljande kullar, frodig växtlighet och vackra vita och finkorniga sandstränder. Koh Lanta har allt man kan önska av en perfekt resa fylld av avkoppling.

När du tagit en resa till Koh Lanta kommer du säkert anlända till öns norra spets och till staden Baan Saladan om du tar en färja från Phuket eller Krabi. Baan Saladan domineras av fiske och det är också en bra utgångspunkt för olika resor för att snorkla eller dyka.

Stränder för alla

 

De flesta tar en resa till Koh Lanta på grund av de många inbjudande stränderna med vajande palmer ända ner till vattenbrynet. Stränderna på Koh Lanta är i allmänhet säkra och lämpar sig bra för barnfamiljer. Nästan alla stränder på den västra sidan av ön passar bra för att simma och snorkla på. Om man söker mer livliga stränder är de bästa Klong Dao och Phra Ae, som ligger bara några få kilometer från Baan Saladan på den nordvästra delen av ön. Där hittar du även de flesta restauranger, butiker och hotell på Koh Lanta.

Om du söker de där lite mer lugna och avslappnande stränderna bör du resa mer söder på ön – desto längre söderut man kommer på Koh Lanta, desto färre turister är det vanligen. Om du reser med en familj är Klong Nin Beach ett bra tillhåll och där hittar man också flest familjer. De södra stränderna är bäst för de som verkligen söker det där klara vattnet där longtailbåtarna nästan ser ut att sväva på vattnet.

Lätt att ta sig runt

Det är inte särskilt svårt att ta sig runt på Koh Lanta då ön har ett ganska ordnat vägsystem. Asfalterade vägar går runt hela ön och det gör att det är enkelt och snabbt att ta sig runt till de olika stränderna och även att utforska delar av ön på egen hand. Det vanligaste transportmedlet på ön är sk. Tuk-tuks (motorcykeltaxi), de som finns lite varstans i Thailand och nästan är som ett varumärkte för nationen. Om du tar en Tuk-tuk kom ihåg att alltid komma överens om priset innan påbörjad resa.

Utflykter från Koh Lanta

De flesta aktiviteter och resor från Koh Lanta går i vattnets tecken. Det finns ett flertal olika snorkel- och badturer där du kan segla från en kalkstensö till en ö med helt magnifika laguner och stränder. Vill du uppleva en av de mest färgstarka korallreven i området är en utflykt till den obebodda ön Koh Rok att rekommendera. Du kan även ta en rundtur till det världsberömda ögruppen Koh Phi Phi. Det är i det området, vid ”Maya Bay”, som kultfilmen ”The Beach”, med Leonardo DiCaprio i huvudrollen, spelades in.

Etiketter: bra klong nin familjen haij thailand karta thailand koh lanta ko lanta thailand koh lanta koh lanta karta koh lanta ta sig runt Resa restauranger koh lanta resthailand.com saladan beach koh lanta saladan koh lanta staden phuket ta sig runt koh lanta thailand koh lanta thailand koh lanta elefantridning


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Populära poster om Thailand

I sammarbete med..

Resor

© Res Thailand. Alla rättigheter förbehållna. Res Thailand i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.