Koh Samui resa

Koh Samui

Doften av färsk och rostad kokos är ofta det första som slår dig när du kliver av planet på Koh Samui. Denna vackra ö och paradis i den thailändska golften, Gulf of Thailand, är bara en timmes flygresa från Bangkok och erbjuder det mesta av det som man kan förvänta sig av en resa till Thailand.

Klart vatten, mjuka stränder och vajande palmer

Koh Samui, Thailands tredje största ö, är i en ganska hanterbar storlek och ön är känd för att vara en ö där man verkligen kan koppla av. På Koh Samui är livet runt på öns små stränder litet och det är inte svårt att hitta en strand där man får vara helt för sigsjälv. För den mer sociala skaran resenärer finns liv att hitta på den största stranden Chaweng Beach. Förutom liv och rörelse är det också en vacker kritvit strand som vetter ut mot det lockande azurblå havet. Omkring Koh Samui ligger även 60 olika mindre öar som i ett band av pärlor, vilket gör Koh Samui till ett perfekt resmål om man vill besöka många mindre öar.

Apor och kokosnötter

Kokosnätsplantager hittar man överallt på Koh Samui, detsamma gäller för cashewträd som är en bas i allt det coola ljud du kan höra från matlagning på ön. På Koh Samui finns även många lokalt tränade apor, som har som upphift att klättra högt upp i palmer och skörda mogna kokosnötter.

Lamai Beach och Na Muang

Den respekt som thailändare har för äldre gäller även på Koh Samui och de två stora klipporna vid Lamai Beach har namnet ”Morfar” och ”Farmor”. Har du kommit dit så passa på att även besöka vattenfallet Na Muang och templet Hin Ngu, som ligger strax bredvid. I templet hittar man en två meter hög sittande Buddhastaty.

Morning Market på Koh Samui

Morning Market Na Thon på Koh Samui är alltid värt ett besök. Gå omkring där en stund och känn doften av färskt koka nudlar och curry av alla dess slag. Köp hem sött godis, ofta gjort med kokos, och passa även på att köpa ekologiskt odlad papaya, mango, ananas och olika spännande jackfrukter.

Konst med kokos

Vid den norra delen av Lamai Beach hittar man utställningar och konstverk gjorda av kokos, trä och bråte som förts iland av havet.

Transport på Koh Samui

Transport på Koh Samui är lika lika som de är annorlunda. Hoppa på en av de konverterade små lastbilarna med passagerarsäten (Song Tao, minibuss) eller hyr mopeder med några andra och ta en tur längs den 52 km långa kustvägen som går runt ön. Nästan lika billigt är det att ta en båttur runt Koh Samui (dockning i hamnen oftast). Om du gillar mer fart finns det motorcyklar att hyra, men kör försiktigt och ta hellre privata turer med taxichaufförer. De flesta olyckor på vägar i Thailand är uteslutande sådana där mopeder eller motorcyklar är inblandade.

 

Utflykter i Koh Samui

Nationalparken Ang Thon

Hyr en fiskebåt tillsammans med några andra och ge er ut till sjöss till nationalparken Ang Thon, som ligger ca en timme med båt väster om Koh Samui. Där hittar men roligt utformade stenformationer och klart vatten.

Tennfiske på Khao Stang

Nära havet vid Khao Stang, inte att förväxla med grottorna i Krabi, har en grupp familjer bosatt sig som specialiserar sig på fiske. Med full dykutrustning kan männen ta ner dig med en lufttank till havsbottnen.  Detta ar så man gjorde förr i tiden, men nu mer fiskar man inte längre efter tenn och det är mer en turistattraktion. Det är kul att ge sig ner i djupet i tanken dock, så detta rekommenderas helt klart.

Etiketter: andreas ringvall mord pattaya bloggat om koh samui koh samui koh samui resa koh samui vackra bilder koh som lamai passa martin och malins sydostasien Resa resa till koh samui ta sig till koh samui thailand koh samui bilder transport till ko samui


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Bloggar om Koh Samui resa

När allting inte blir som planerat | Ohdarlin.. Vilket jag inte alls ångrar, men det hade varit roligt att se Koh Samui också. Det som lockar mig mest med ön just nu är alla spahotell som finns där! Jag minns när vi planerade resan hur svårt jag hade att välja ett endaste fint ... >

Koh Samui får en ny chans | En resa genom Syd.. Tja tja bloggen! Idag har varit en betydligt bättre dag. Igår innan middagen så gick jag och Amanda och bokade en utflykt tills idag. Så imorse kom en buss och hämtade upp oss vid 07:30 för att ta oss till hamnen. Där hoppade ... >

Koh Samui | En resa genom Sydosasien Resan hit var ett helvete.... Buss i 10h och båt i 2h inga problem. Men när man stannar på ställen mitt i natten och man vill köpa något ätbart, så tänk om. Köpte något bröd jag tog en tugga på men slängde för den va så torr. >

Thailand förbjuder strandpartyn | Resor | SvD.. Efter dubbelmordet på Ko Tao förbjuder nu thailändska myndigheter strandpartyn i provinsen Surat Thani. " Vi har nått en ... Bara två veckor efter det att landets turism- och idrottsminister Kobkarn Wattanavrangkul talade om att införa id-armband så att överförfriskade turister skulle kunna få hjälp tillbaka till sina hotell, kommer nu beslutet att stoppa alla strandpartyn på Ko Samui, Ko Tao och Ko Phangan. - Vi har nått ... to 23 okt Hit reser svenskarna helst på semestern. >

Barnvänliga hotell Koh Samui/Koh Phangan - Fa.. Småbarnsmamma som aldrig kan bli mätt på resor, som älskar shopping (aningen svag för barnprylar). Bor i Nacka ... Hutcha Resort, Mae Nam, Koh Samui – ca 300:-/natt i bungalow med utomhusbadrum. Helt okej ... >

I sammarbete med..

Resor

© Res Thailand. Alla rättigheter förbehållna. Res Thailand i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.