Krabi resor

Krabi

Krabi är stränder, sol, shopping och en massa restauranger. Och staden i Krabi som ligger 90 mil från den thailändska kusten är ett bra centrum för utflykter in i landet och till de spännande öarna i skärgården som ligger precis utanför kusten. För de aktiva erbjuder Krabi allt från dykning till bergsklättring. En resa till Krabi kan verkligen bli till precis allt du vill att resan ska vara.

Krabi Town

Staden i Krabi är i sig trevligt med många bra restauranger och marknader. I centrum ligger den stora livsmedelsmarknaden och på kvällen öppnar marknader upp längst med floden. Även i kuststaden Ao Nang väster om Krabi finns många affärer, gatustånd och bra restauranger där det inte är helt fel att äta skaldjur och samtidigt få en vacker utsikt mot havet. På stränderna hittar man gott om sk. longtailbåtar som kan ta med dig på spännande utflykter.

Dykning i Krabi

Krabi är en utmärkt bas för snorkling och dynkning. Flera olika dykskolor finns i området och ett dykcertifikat kostar ungefär hälften av priset mot hemma. En av de bästa dykmöjligheterna hittar man ett par timmar med båt från Krabi och vid Shark Point och Anemone Reef. Har du tur nog att möta hajar blir det förmodligen av vita eller svartspetsade revhajar. De är inte jättestora, men är vackert strömlinjeformade. Revhajarna är också väldigt skickliga jägarne som rensar upp bland de sjuka och döende djur i revets ekosystem. Koh Nghai hör formellt till Krabi och det är lätt att ta sig till ön som bjuder på en hel del vackra dykplatser. Koh Libong, som har landets enda koloni av manater (70 st) är definitivt värt ett besök.

Bergsklättring och kajakpaddling

Det finns gott om olika möjligheter för bergsklättring och kajakpaddling i Krabi. För klättringen hittar man många instruktörer och det finns turer för både nybörjare och de mer erfarna. Klipporna längst med Railay Beach beskrivs av många som de bästa i världen för klättring. Ett annat alterantiv om du tröttnat på att klättra är att hyra havskajaker eller ta en tur med en havsguide där du kan uppleva alla de mindre obebooda öarna runt Krabi.

Bra utflykter från Krabi

Koh Mook

På ön Koh Mook finns en en djungel där man lätt kommer bort från massturismen. Ön har inga vägar utan endast stigar. Hit går det även att ta sig från provinsen Trang och då är det bara 30 minuter med båt. Emerald Cave, Smaragdgrotten, är också en upplevelse som du bör spana in om du reser till Koh Mook. Man kan endast komma in i grottan vid lågvatten då ingången är helt fylld med vatten under högvatten. För att ta sig in i grottan måste man även simma genom en 80 meter lång och grund tunnel där en del av sträckan t.om. är i totalt mörker. Men när man väl når fram är det som magi då det gnistrande ljuset avslöjar en fantastisk lagun med kritvit strand, vajande palmer, klippor och tät regnskog.

Ao Nang Beach

Den platta straden i Ao Nang med sitt turkosa vatten ligger 18 km väster om Krabi och är ett populärt hotellområde. De orörda naturliga stränderna utan faciliteter kan du nå enkelt från Ao Nang. Se dock till att se hur det är med tidvattnet och ebb då det är stor skillnad på de olika vattenniåverna.

Res med elefanter

Det är inte bara i norra Thailand som man kan uppleva stora landskap ridandes på en elefant. Från Krabi och Phuket finns det många dagsturer som under två dagar tar dig till Khao Sok National Park där man finner Thailands största regnskog. En elefant tar dig på en resa genom djungeln med dess täta vegetation, vattenfall och blommande natur. På nätterna kan man höra regnskogens många ljud på en bekväm och säker plats inomhus innan den andra dagen, till fots, fortsätter.

Koh Phi Phi

Från både Krabi och Phuket går det dagligen båtar till Phi Phi och det tar ca två timmar att ta sig dit. Tsunamin drabbande öarna Phi Phi hårt, men återuppbyggnaden har gått fort och öarna är i princip återställda och t.om. vackrare än förut.

Phi Phi Don

Den största ön på Phi Phi är Phi Phi Don som definitivt är värd en dag eller två. Phi Phi Don är verkligen ett paradis med vita stränder, vikar och kristallklart vatten. Hat Yao, ”Den långa stranden”, är helt klart den mest populära av stränderna och ett bra ställe att snorkla på.

Phi Phi Leh

Den något mindre ön Phi Phi Leh (även känd som Phi Phi Lai) stiger med sina karga klippor brant från havet. På Phi Phi Leh ligger också den lilla viken Maya Bay som är känd från kultfilmen ”The Beach”. Res till stranden tidigt på morgonen för att undvika de stora turistströmmarna som kommer med turbåtar från Phuket. På Phi Phi Leh är det i allmänhet glest mellan sandstränderna, men i gengäld är Phi Phi Leh känd för sina fåglar som häckar på toppen av de höga grottorna.

Etiketter: ao nang ao nang beach ao nang bra restauranger bergsklättring dykarcertifikat koh mook dykarcertifikat krabi kostnad dykcertifikat koh mook pris dykcertifikat koh muk dykcertifikat krabi fantasy magi koh mook tsunami Krabi krabi ao mangu krabi bilder krabi fakta krabi information krabi information och krabi pics krabi resor lilla solnedgang palmer klippor resa till krabi Resor resthailand.com revhaj fakta shopping thailand krabi solnedgang over ao nang beach straden strand strand med palmer strand og palmer strand palmer


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Populära poster om Thailand

I sammarbete med..

Resor

© Res Thailand. Alla rättigheter förbehållna. Res Thailand i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.