Thailand Öar

Öar i Thailand

Vem skulle inte vilja resa och besöka en mysig strand eller ö i Thailand? Det finns mycket att välja bland alla öar i Thailand och man bör vara uppmärksam på säsonger. En hel del regn kan förväntas vid Andamanhavets kust maj till oktober, men då är det oftast bra väder på andra sidan mot Indiska oceanen istället och vice versa.

Koh Samui

Den mest berömda ön på östkusen i Thailand. På dess strand Chaweng Beach hittar man många barer, restauranger och trevliga hotell så om du tröttnat på att bara äta thailändsk mat finns det gott om platser som serverar mer västerländska rätter där. Det är också trevligt att ta promenader längst med många av alla turistbutiker i Chaweng. Just Chaweng är annars den mest populära turistorten på Koh Samui och det är även där man hittar mest av allting. Koh Samui som ö är ursprungligen ett genuint resemål för backpackers, men större hotellkedjor och kommers har tagit över och det är nu ett populärt resmål som Phuket, Pattaya m.fl. Även om ön blivit riktigt populär finns det gott om mindre och avkopplande platser fortfarande. Man kan fortfarande få en bungalow vid stranden för bara några få dollar om dagen, så massturismen har ännu inte riktigt trängt in hela vägen på ön.

Koh Phangan

Koh Phangan och känd för sina ”Full Moon”-partyn. Varje månad vid fullmåne är stranden Hat Rin plats för en stor fest där många unga partysugna kan ta del av många olika typer av musik. Se upp med droger, en hel del försäljare av sådana kan finnas på dessa partyn och om du tar droger i Thailand kan du riskera både långa och hårda fängelsestraff. Men även om sådant kan förekomma kan det vara kul att uppleva ett riktigt Full Moon -party. Om du tänkt åka till ett party och tänker boka boende i samband med att du tar dig dit – glöm det. För att få ett bra boende är det bättre att boka minst en vecka i förväg. Du hittar de billigare boendena på andra sidan ön och oftast är boende bättre där också samtidigt som det inte är så svårt att ta sig dit, en kort taxitur bara. Ett tips är att en longtailbåt från Hat Rin Nok till Hat Yuan Tian På stranden vid Hat Yuan Tian hittar du en mer avslappnad atmosfär, lite som det var när backpackers kom till ön förr. En annan vacker strand är Hat Khuat (Bottle Beach) där man hittar vita sandstränder, azurblått vatten och bra snorkling direkt från stranden. Många backpackers åker fortfarande till Koh Phangan och ön är bland de tre mest besökta av dem fortfarande.

Koh Tao

Ordagrant översatt heter denna ö Sköldpaddsön, något som också återspeglas i formen på själva ön. Detta är en mycket liten ö på endast 21 km2. Ön är annars känd för sin fantastiska dykning och är en av, om inte den, billigaste stället att få ett sk. PADI dykcertifikat. För en grundläggande PADI-kurs får du räkna på en kostnad om minst 8 000 baht.

Koh Samet

Denna ö ligger nära Bangkok (fyra timmar) och är därför ett populärt resmål på helgerna och en populär semesterö för thailändarna själva. Om du planerar att resa hit var noga med att boka i god tid då många thailändare reser hit också. Om du går till många av stränderna på Koh Samet kommer du hitta mycket backpackers, men ön är väldigt känd för flest soltimmar av alla öar och det gör det till ett perfekt resmål under regnperioderna i Thailand. Ön är även en National Marine Park, vilket säger en del om hur vacker omgivningarna är där. En av de finaste stränderna är stranden Ao Phai, som ligger på den östra sidan av ön. På västkusten finns nästan inga boendealternativ, men däremot de vackraste solnedgångarna. En rolig sak man kan göra här är att hyra en skoter och åka runt ön. Inte helt ofarligt, så lite övning är bra innan man reser iväg.

Koh Chang

En av de senare upptäckerna i backpackervärlden och upptäckten är inte helt omotiverad heller. Koh Chang är en väldigt vacker ö. Hit tar man sig enkelt med en 6 timmar bilfärd från Bangkok och själva ön ligger väldigt nära gränsen till Kambodja. År 2003 öppnades även en flygplats i Trang som gör att man nu mer kan ta en flygresa direkt från Bangkok. Ön har på senare tid dock blivit mer turistvänlig, men det är inte alls samma sak som i Phuket, Koh Samui eller Pattaya.

Koh Kut

Vackra vita stränder och bra snorkling? Denna ö är verkligen ett bra ställe att bara koppla av och varva ner på . Ön är lite och erbjuder inte jättemycket olika faciliteter och det finns inga bankomater eller stormarknader. Ön har heller inte något centrum, men det är just detta som gör att det är en så trevlig ö. En riktigt fin strand på Koh Kut hittar man på Bang Bao Bay – där är vattnet verkligen klart och väldigt nära stranden hittar man en fantastisk snorkling. För att resa till Koh Kut kan man ta en motorbåt från Trat, hör med ditt hotell för bokning.

Etiketter: ◾thai kontaktannonser bankomat bang bao bay el-olyckor thailand fina oar runt koh samui koh phangan benschop maneter thailand oear olika maneter i thailand koh chang regnperiod thailand sma oar i thailand svenska Thailand thailand svenska skolan sanuk thailands finaste strand


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Populära poster om Thailand

I sammarbete med..

Resor

© Res Thailand. Alla rättigheter förbehållna. Res Thailand i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.