Phi Phi resor

Phi Phi

Phi Phi Islands är verkligen en av Thailands pärlor. Du kommer att välkomnas av en bländande vacker natur med lodräta klippor, en armé av böljande palmer som kastar sina skuggor på kritvita sandstränder och en massa härliga hotell.

Det turkosa Andamanhavet runt ön lockar till ett häpnadsväckande klart vatten där färgglada koraller och fiskar verkligen kommer till sin rätt. Öarna som utgör Phi Phi är riktiga paradis och man kan även ta sig genom dagsutflykter från Phuket och Krabi, men den fulla upplevelsen görs bäst om man tar en längre vistelse.

Phi Phi upptäcktes av backpackers

Phi Phi Islands ”upptäcktes” av backpackers på 80-talet. De blev snabbt entusiastiska över öns orörda natur, fantastiska stränder och det kristallklara havet som såg ut som ett stort akvarium med alla dess tropiska fiskar i alla möjliga färggranna färger. Idag är ön tillgänglig för alla och är en väldigt populär utflykt från Phuket och Krabi. Detta särskilt pga den film, baserad på Alex Garlands bok, kallad ”The Beach” där den vackra stranden Maya Bay satte Phi Phi Islands på kartan. Ön har dock lyckats behålla sin unika skönhet trots den ökade turistströmmen. Phi Phi Islands är egentligen två separata öar – Phi Phi Don och Phi Phi Ley. Tillsammans med en del av fastlandet vid Ao Nang utgör de en nationalpark - Phi Phi Hat Noppharat Thara National Park.

Phi Phi Don är den mest bebodda av öarna och den ursprungliga befolkningen bor i fiskebyn Ban Toi San, men de pysslar mest med turism och livnär sig på resenärer från hela världen. Phi Phi Ley är inte särskilt bebodd, men är enkel att ta sig till via flertalet olika turer till ön. Båda öar är en populär ”lekplats” för bergsbestigare då de branta klipporna utgör en bra utmaning även för de erfarna.

Vandring, snorkling och båtturer

För att bäst ta del av Phi Phi Islands bör du ägna minst ett par dagar på ön. Det finns ett flertal olika aktiviteter och många vackra och vita sandstränder. Exempel på en aktivitet är att ta en vandring längs stigar som leder dig upp på ön där man får en enastående utsikt över Ton Sai Bay och havet, det kan verkligen vara värt mödan. Glöm för guds skull inte att ta med dig din kamera och en vattenflaska. Naturligtvis kan man även ta en båttur runt ön med någon av de färgstarka longtailbåtarna, inte särskilt dyrt och definitivt värt det. Om du tar longtailbåten kommer du att få se alla vinklar av Phi Phi och båtarna stannar ofta till vid Phi Phi Ley så att mna kan titta på ”Vikinggrottan” med dess grottmålningar. Båtarna stannar också oftast till vid många olika stränder och småöar och man får bra möjligheter att snorkla bland tropiska fiskar och koraller vid Maya Bay.

Paradiset för dykare

Om du är hänförd av det fantastiska marina livet bör du prova på dykning. Phi Phi utgör en av de bästa dykplatserna i Thailand och det finns många olika dykbutiker på Phi Phi Islands där man också kan ta dykcertifikat på bara några dagar.

Nyfångade läckerheter

Omgiven av Andamansjön så finns det väldigt gott om nyfångad fisk av alla dess slag. Från ett stort antal av dagens fångst på restaurangerna kan du ofta välja olika fiskrätter. Det finns allt möjligt att välja på som grillad fisk, friterande skaldjur eller olika fiskrätter med soppor, chili, thailändska kryddor osv. Då mat är väldigt billigt i Thailand gör det inte jättemycket om det är något man inte tycker om, så det är helt klart värt att prova på olika rätter på restaurangerna.

Etiketter: ◾thai kontaktannonser islands natur naturen i thailand koraller phi phi phi phi island Resor resthailand.com thailand natur thailands natur vacker natur thailand vackra natur bilder vikinggrottan vikinggrottan thailand vikinggrottorna i phuket


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Populära poster om Thailand

I sammarbete med..

Resor

© Res Thailand. Alla rättigheter förbehållna. Res Thailand i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.