Phuket resor

Phuket

Att resa till Phuket kan vara en bra start för många som reser till Thailand för första gången. Phuket är Thailands största ö och något av det perfekta resmålet för familjer med barn. Det finns inga större städer på ön direkt och det är inte alls lika livligt som i Bangkok, men i Phuket hittar man många otroligt vackra stränder, mycket aktiviteter och bra shopping. De mest populära stränderna är Patong och Kata beach, men även Nai Harn och Bang Tao Beach är bra stränder också.

Inte bara lata dig på stranden i Phuket

Phuket är mycket mer än att bara lata sig på stranden. På ön hittar man ett stort utbud av aktiviteter, sevärdheter och olika turer. På de olika turerna kan man enkelt uppleva mycket av ön och även många mindre kringliggande öar i skärgården som ligger i anslutning till Ön. För att hitta bra turer hör du enkelt av dig till ditt hotell och frågar eller besöker bara ett center för turism i Phuket Town. Det finns också ett stort utbud av sevärdheter som bla. Khao Sok National Park där man hittar vacker orörd natur, Fantasea där man kan se en storslagen elefantshow, elefantridning, Phuket Zoo eller havkano som är en upplevelse man inte bör undvika. Men det bästa i Phuket är dock naturen där man kan se dolda grotter och alla vackra laguner. Detta är dock bara ett litet urval, det finns ännu mer att både se och göra om man bara tar sig tid och letar lite. Notera dock att utbudet konstant varierar och uppdaterar sig. Detta gör att en del av sakerna är bäst att ta på plats.

Party och nattliv

Om du är ute efter att festa i Phuket så finns det goda möjligheter för det. Klubbar, pubar och restauranger finns det oerhört gott om i Phuket Town eller runt området Patong Beach.

Shopping

Phuket har bra shopping med allt från lokala marknader och gatuförsäljare till gallerior med finare shopping som har allt i butikerna och oftast till bra priser också. Om du köper saker från gatan se till att pruta bara! Börja på minst 50% av priset.

Stränder i Phuket

Från mer öde stränder i söder som Yon Bay till de mer trånga platserna med varm, mjuk sand och ivriga försäljare på Patong Beach. Phuket har en strand för varje smak och här nedan kommer några av de bästa.

Ao Yon – orörd strand på Phukets sydspets

Det finns något mycket tyst och fängslande i den lilla viken Yon, som gömmer sig på den södra spetsen av Phuket. Viken är en del av den större Makham Bay, där utsikten från gröna öar i söder ger en vacker utsikt medan man simmar runt i det varma vattnet. Ao Yon är verkligen en härlig del med orörda stränder och en liten gård där man odlar pärlor. Det finns ingen kollektivtrafik i området eller något direkt utbud av mat, men områdets skönhet gör en resa dit definitivt värd.

Yon Beach
Adress: Makham Bay
Transport: 15 minuters bilresa från Phuket Town, ingen kollektivtrafik (ta en taxi av något slag)

Patong – Phukets populäraste strand

Patong är platsen för vattenskotrar, parasoll, strandraggare och olika nöjen i stort. Solnedgången är legendariskt och säljare finns alltid i närheten säljande solkräm och kokosoljor av olika slag. Patong är platsen för de som söker de mer kommersiella i Phuket och något mer livfullt.

Patong Beach
Adress: Thaweewong Road, Patong
Transporter: Alla transporter åker till Patong

Laem Singh – Casualstranden

Strax norr om Kamala ligger en strand, lite i hemlighet, bakom berg och tät vegetation. Nere vid foten av klipporna ligger denna strand som nästan smälter på tungan. Stranden bör väcka badglädje både hos vuxna och barn, men inte med funktionshindrade (den är inte så kommersiell). Stämningen på stranden är mer avslappnad och mindre ”på” som på Phukets större och mest populära stränder. Mer barnvänligt och måltider går att fås i området utan större problem.

Laem Singh-stranden
Adress: Kamala
Transport: Buss mellan Patong och Kamala eller taxi

Ya Nui – En av Phukets mest gömda ställen

Inbäddat bakom stanar och palmer ligger Ya Nui Beach i en lugn och inbjudande atmosfär. För att resa hit måste man ha egen transport eller ta en taxi, men belöningen ger en väldigt finkornig sandstrand formad som en halvmåne och med en vacker utsikt över havet. Stranden är perfekt för snorkling i vardera del av strandens ände och man hittar även gäststugor och uthyrning av badutrustning. Detta är en perfekt liten ”hideout” för äventyrare i alla åldrar.

Ya Nui
Adress: Nai Ya Bungalows, 99 Moo 6, Ya Nui Beach, Nai Harn
Transport: Närmaste kollektivtrafik går till Rawai, men sedan får du ta dig på egen hand med taxi eller hyrbil/moped

Fakta

Befolkning: 250 000
Yta: 540 km2
Prisnivå: Öl kostar 10 kronor på en liten bar och 5 kr i snabbköpet, en flaska vatten kostar 2 kr och för en kort taxiresa måste du betala ca 15 kronor.
Språk: Thai och kinesiska. Engelskan är dock utbredd.
Religion: Cirka 30% av Phukets befolkningen är muslimer, resten är mestadels buddhister.
Tsunami: Tsunamin den 2:a juldagen 2004 dödades omkring 250 människor i Phuket, mestadels turister.
Transport: Det finns bussar, båtar, segelfartyg och flygplan till och från Phuket. Det finns bilar och motorcyklar att resa över Sarasin Bridge till Phukets nordspets. Men det finns inte många vanliga taxibilar med taxameter. Phukets interna transporter styrs av en taxikoncern som har blå pickupbussar (kallas Songthaew) och trehjuliga taxibilar (tuk-tuk) som kostar betydligt mer att använda än på andra ställen i Thailand.
Natur: Trots den massiva turismen har Phuket ett område som täcks av skog och planteringar av gummiträd och palmer.

 

Etiketter: 1. phang nga bay amazon transporter ao nang shopping centre elefantridning phuket gallerior phuket town maja resor patong beach vattenskoter patong shoppingcenter Phuket phuket och phang nga bukten phuket patong shopping center phuket shopping phuket thailand phuket utsiktspunkt ya nui reseforum kamala reseforum phuket resthailand.com sidenav yoga kamala phuket


Barnens åldrar?

OK

Sök resaAvancerad sök

Populära poster om Thailand

I sammarbete med..

Resor

© Res Thailand. Alla rättigheter förbehållna. Res Thailand i samarbete med Jade Travel - Resor med asiatisk omsorg samt reseguider och paketresor.